Pasta met zongedroogde tomatensaus en aubergine


Ingrediënten:

  • aubergine
  • zout
  • een blik tomaten of 6 gepelde tomaten
  • zongedroogde tomaten
  • chili
  • peper
  • olie
  • basilicum
  • pasta

Snij de aubergine in blokjes. Strooi er een beetje zout over en laat een kwartiertje uitlekken.

Doe een scheutje olie in en pan en bak de aubergine gaar. Zet e aubergine opzij.

Voor de saus:

Doe olie in een pan. Voeg de tomaten en de zongedroogde tomaten toe. Voeg een beetje zout, peper en chili toe. Laat de tomaatjes een vijf tal minuutjes koken. Plet ze met een aardappelstamper tot je een pasta krijgt.

Laat nog een twintigtal minuutjes koken om de saus te laten in dikken. Voeg verse basilicum toe en breng op smaak.

Kook ondertussen de pasta.

Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Doe de pasta en de aubergines bij de saus en meng goed. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe.

Verdeel de pasta over borden. Versier met een beetje basilicum. Giet eventueel nog een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes of lookolie over de pasta.


Plaats een reactie