Thaise curry


Ingrediënten:

  • groene of rode thaise curry pasta
  • cashewnootjes
  • tofu
  • basmati rijst
  • groentjes (bv.: erwtjes, paprika, bloemkool, broccoli, champignons…)
  • ajuin
  • kokosmelk
  • verse koriander
  • eventueel: zwart sesamzaad
  • sesamolie of arachideolie
  • sojasaus
  • peper en zout

Rooster de cashewnootjes.

Snij de tofu in blokjes. Bak ze goudbruin.

Snij de ajuin in stukjes. Verhit de olie in een wok en voeg de ajuin toe. Voeg de currypasta toe. Snij de groentjes in stukjes en doe ze in de wok. Laat alles een beetje garen. Voeg de kokosmelk toe. Voeg de tofu toe. Giet er een scheutje sojasaus bij. Kruid af met peper en zout.

Om te serveren: Doe een beetje rijst in een bord. Schep er een beetje curry op. Strooi er de cashewnootjes, het sesamzaad en de koriander over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: