Pompoencake met nootjes


Deze cake past perfect bij de herfst!

recept

Ingrediënten:

  • 1 cup pompoen puree
  • 1 1/4 cup suiker
  • 2 cups bloem
  • 2/3 cup olie
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snuifje zout
  • 3/4 cup sojamelk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda

topping

  • 1/2 cup walnoten
  • 1/2 cup bruine suiker
  • 1/4 cup bloem
  • 1 eetlepel olie
  • snuifje kaneel

Verwarm de oven op 180°C. Vet een vierkante bakvorm in.
Meng de pompoenpuree, de suiker en de olie in een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Voeg de sojamelk toe. Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda. Meng alles goed.
Meng de ingrediënten voor de topping.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het gelijk. Strooi de topping er over.
Bak gedurende 40 min of tot de cake gaar is.

Advertenties

2 responses to “Pompoencake met nootjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: