Deze cake past perfect bij de herfst!
recept
Ingrediënten:
- 1 cup pompoen puree
- 1 1/4 cup suiker
- 2 cups bloem
- 2/3 cup olie
- 2 tl speculaaskruiden
- snuifje zout
- 3/4 cup sojamelk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
topping
- 1/2 cup walnoten
- 1/2 cup bruine suiker
- 1/4 cup bloem
- 1 eetlepel olie
- snuifje kaneel
Verwarm de oven op 180°C. Vet een vierkante bakvorm in.
Meng de pompoenpuree, de suiker en de olie in een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Voeg de sojamelk toe. Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda. Meng alles goed.
Meng de ingrediënten voor de topping.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het gelijk. Strooi de topping er over.
Bak gedurende 40 min of tot de cake gaar is.
Advertenties
12 november 2010 at 19:52
[…] Pompoencake met nootjes […]
3 juni 2015 at 22:24
[…] Recept: Sakura […]