Kokos en mango muffins


Toen ik het recept zag van deze muffins, was ik eerst niet helemaal overtuigd. Ik vind gebak met kokos soms helemaal niet lekker, maar ik had nog wat gedroogde mango liggen en dus heb ik het maar eens geprobeerd en ik moet zeggen ze zijn super! Ik ga ze zeker nog maken.

Kokos en mango muffins

Ingrediënten:

  • 1 1/4 cup kokosrasp
  • 1 1/4 cup plantaardige melk
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 2/4 cup volkoren bloem of een mengeling witte en volkoren
  • 1/4 cup rietsuiker
  • 1/4 cup bruine suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 soeplepel bakpoeder
  • 1/2  gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel piment
  • 1/3 cup maisolie
  • vanille suiker
  • 3/4 cup gedroogde mango in stukjes of 2 cups stukjes verse mango

Verwarm de oven voor op 185°C. Maak je muffinpan klaar.

Rooster de kokos in een droge pan op een zacht vuurtje, schep regelmatig om.

Doe de appelazijn bij de melk.

Doe de bloem in een grote kom, voeg suiker, zout, bakpoeder, nootmuskaat en piment toe. Maak een kuiltje en giet er de melk en olie in. Meng voorzichtig. Vouw de kokos en mangostukjes onder het beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak gedurende 22 tot 26 minuten.

Bron: Vegan Brunch
Advertenties

One response to “Kokos en mango muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: