Pompoen : The Sequel


We hebben hier nog massas pompoenen liggen, dus dit zal niet de laatste post zijn over pompoen. Maar dat is niet erg, want pompoenen zijn lekker. Deze keer heb ik geen dessert gemaakt met mijn pompoen, maar eerder een soep. Ideaal voor bij mijn vers gebakken zuurdesembrood 😀

Pompoen Kokossoep

Ingrediëten:

  • een kleine pompoen
  • gember
  • uitje
  • look
  • peper
  • groentebouillon
  • chilikruiden
  • kokosmelk
  • een wortel
  • selder
  • olie

halveer de pompoen,schraap de pitten eruit en snijd het vruchtvlees fijn.

Snij de wortel en de selder in stukjes. Snipper de ui en plet de look. Schil de gember en hak in kleine stukjes.

Verhit de olie fruit de ui en de look voeg de gember toe. Doe er de wortel, de pompoen en de selder bij. Laat eventjes stoven. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook.

Voeg zout, peper en chilikruiden toe en laat 15 minuten doorkoken.

Pureer de soep kort met de staafmixer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: