Speculaascakejes
Ingrediënten
- 1 cup Soja melk
- 1 tl appelazijn
- 1 1/2 cup bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel zout
- 3/4 cup rietsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 2 tl speculaaskruiden
- 1/3 cup maisolie
- 1/2 cup speculaaskoekjes in brokjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinpan in of zet er vormpjes in. Meng de soja melk en de azijnin een maatbeker en zet even opzij.
Meng de soja melk mengeling, de maisolie en suiker in een grote kom.
Zeef de bloem, kruiden, bakpoeder, baksoda en zout, meng met de natte ingrediënten tot dat er geen grote brokken meer zijn. Vouw de speculaasbrokjes er onder.
Vul de cup-cake vorm voor 2/3 en bak gedurende 20 tot 22 minuten.
Advertenties
2 januari 2010 at 20:01
Dit recept wil ik zeker eens proberen, maar ik heb nog een vraagje: hoe maak je de topping?
2 januari 2010 at 21:03
dat was gewoon bloemsuiker met een beetje water en een beetje speculaaskruiden 🙂