Pom Pom Pom Pompedoen Pompoen


IMG_2851

IMG_2890

Pompoen cupcakejes met kaneel en chocolade

Ingrediënten

  • 1 cup pompoen puree of ongeveer 250 gram pompoen gekookt en gepureerd
  • 1 1/4 cup bloem
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1/4 cup sojamelk
  • 1/3 cup maisolie
  • 1 cup rietsuiker
  • 1 zakje vanilliesuiker
  • 1/2 cup gehakte pure chocolade
  • 1/4 tl zout

Verwarm de oven voor op 180°. Vet een muffinpan in of gebruik papieren vormpjes.

Meng de pompoen puree met de sojamelk, de suiker en de olie.

Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel in een kom.

Voeg de natte en de droge ingrediënten samen.

Vouw de chocolade stukjes er onder.

Vul de vormpjes tot 2/3.

Bak gedurende 22-24 minuutjes

tip: voor marmercakejes: gebruik verse pompoen puree die nog een beetje warm is als je de cakejes maakt, zodat de chocolade een beetje smelt terwijl je het deeg mengt.

Bron: Vegan Cupcakes Take Over The World

Versiering:

  • Smelt een beetje chocolade
  • Meng bloemsuiker, kaneel en een scheutje sojamelkIMG_2886_1
Advertenties

One response to “Pom Pom Pom Pompedoen Pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: