Gevulde Paprika’s op de BBQ


paprika

Gevulde paprika met tomaat en venkel

Ingrediënten

  • 2 gele en 2 rode paprika’s
  • 1 middelgrote bol venkel
  • 8 kleine pruimtomaten of kerstomaten
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • pesto
  • verse basilicum
  • gehakte hazelnoten

Was de paprika’s en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de venkel in dunne plakken.

Leg twee tomaatjes in elke paprika en schik daarop de plakjes venkel. Zet de venkel met een paar cocktailprikkers diagonaal over de bovenkant van elke halve paprika steekt. Bestrijk de paprika’s helemaal met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.

Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op de barbecue en laat ze 5 minuten roosteren. Keer ze dan en laat ze nog eenst 10 minuten liggen tot ze iets geschroeid en gaar zijn.

Leg de paprika’s op een schaal. Haal de cocktailprikkers er uit en laat de paprika’s afkoelen. Als ze nog een klein beetje warm zijn besprenkelt u elke paprika met verse basilicum en gehakte hazelnootjes.

Dien op met pesto en heel veel brood om het vocht te deppen.

Bron: Heerlijk Vegetarisch Barbecuen
Advertenties

One response to “Gevulde Paprika’s op de BBQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: