Pindasaus


sausIk geef toe, de foto is niet zo ideaal, maar de saus is heerlijk!

Pindasatésaus

Ingrediënten

  • 1 uitje
  • olijfolie
  • 1 gedroogde spaanse peper
  • 2 el donkere sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 el lichte rietsuiker
  • 8 el pindakaas met stukjes
  • 150 ml kokosmelk
  • zout

Hak de ui fijn. Verhit de olie in een pannetje, doe de ui er in en laat deze 5 minuten bij matige temperaturen zacht worden. Draai de warmtebron hoger en fruit de ui in nog eens 2 minuten goudgeel.

Plet de spaanse peper en voeg hem toe aan de ui. Laat dit nog eens 30 seconden bakken. Voeg de sojasaus, het limoensap en de suiker toe. Neem de pan van het vuur.

Roer de pindakaas erdoor, voeg dan zoveel kokosmelk toe dat de saus dikvloebaar wordt. Breng ze op smaak  met zout.

Dien op als saus of als dipsaus. De saus is heerlijk bij tofu satés.

U kunt deze saus in een pot met schroefdeksel een maand bewaren in de koelkast.

tip: Doe de kokosmelk er pas vlak voor het opdienen bij. Voor gebruik gewoon opwarmen en kokosmelk toevoegen totdat de saus de juiste dikte heeft.

bron: heerlijk vegetarisch barbecuen
Advertenties

2 responses to “Pindasaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: