Pesto


Met pesto kan je veel variëren. Je kan er rucola bij doen voor rucola pesto, een paar blaadjes spinazie, zongedroogde tomaatjes voor heerlijke rode pesto,… Je kan ook eens pesto maken van hazelnoten of zonnebloempitjes, amandelen,… The possibilities are endless!

Hier zijn 2 soorten pesto die ik recentelijk gemaakt heb:pesto

Pesto

Ingrediënten

  • verse basilicumblaadjes
  • pijnboompitjes
  • cashewnootjes
  • gistvlokken
  • peper en zout
  • teentje look
  • olijfolie

Doe alle ingrediënten behalve de olie, peper en zout in een vijzel (of blender) en wrijf (of mix) alles fijn. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe tot je een smeuïge pasta krijgt. Kruid af met peper en zout.

korianderpesto

Koriander pesto

Ingrediënten

  • verse koriander
  • walnootstukjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Doe alle ingrediënten behalve de olie, peper en zout in een vijzel (of blender) en wrijf (of mix) alles fijn. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe tot je een smeuïge pasta krijgt. Kruid af met peper en zout.

Advertenties

One response to “Pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: