Gekruide Appel-Caramel Cakejes


appelcakjes

In deze cakejes zitten gecarameliseerde appelstukjes die samen met de kruiden en de afwerking met penuche zorgen voor een heerlijk cakeje. Penuche is een ouderwetse soort Americaanse caramel snoepgoed. Normaal word deze gemaakt door bruine suiker te koken, maar in dit recept werd molasse gebruikt.

Gekruide Appel-Caramel Cakejes

Ingrediënten voor de cakejes (12+) :

  • 2 appels geschikt voor taarten
  • 2 T bruine suiker
  • 1 T plantaardige margarine
  • 1 cup soja melk
  • 1 T citroensap
  • 1/3 cup maisolie of arachide olie
  • 1 t geraspte citroenschil
  • 3/4 cup rietsuiker
  • 1 t vanille
  • 1 1/2 cup bloem
  • 1 1/2 t baksoda
  • 1/2 t bakpoeder
  • 1/4 t zout
  • 1 t gemalen kanneel
  • 1/4 t gemalen noodmuskaat

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffin vorm in of gebruik papieren vormpjes.

Snij de appels in kubusjes van 0,5 mm, zodat je ongeveer 1 2/3 cup appelstukjes hebt.

Verwarm de bruine suiker en de maragrine. Roer tot het mengsel begint te bubbelen. Voeg de appels toe en roer zodat de appels in de gesmolten suiker gewenteld worden.  Kook de appels, af en toe roeren, gedurende 12 minuten, tot het water verdampt is en de appels gecarameliseerd zijn. Laat even afkoelen

Meng de sojamelk en het citroensap in een grote kom, laat even rusten. Voeg de olie, de suiker, het citroenrasp en de vanille toe, roer goed. Zeef de bloem, het bakpoeder, de baksoda, het zout, de kanneel en de noodmuskaat en meng alles goed. Vouw er de appeltjes nu door.

Verdeel alles in de vormpjes zodat de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn.

Bak gedurende 20-22 minuten of totdat een tandenstooker er proper uit komt.

Laat afkoelen op een koelrek, en bereid ondertussen de penuche.

Ingrediënten voor de penuche

  • 1/4 cup rietsuiker
  • 3/2 T plantaardige margarine
  • 1/2 T molasse
  • 1/4 cup plantaardige melk of plantaardige room
  • snuifje zout
  • 1 cup bloemsuiker
  • 1/2 t vanille
  • geroosterde amandelen

Meng de suiker en de margarine in een pot. Roer en breng aan de kook. Laat het mengsel 7-8 minuten koken en schuimen. Haal van het vuur. Laat even afkoelen.
Voeg voorzichtig de plantaardige melk, het zout en de molasse toe.Voeg de bloemsuiker beetje bij beetje toe. Voeg de vanille toe. Meng alles tot je een glad mengsel krijgt.
Het glazuur kan warm of een een beetje afgekoeld op de cakejes aangebracht worden. Maar als het glazuur te veel afgekoeld is, zal het moeilijker gaan, in dit geval kan je de frosting een beetje warmen.
Breng het glazuur aan en sprinkel er de amandelen over.

Bron: Veganomicon

cakejes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: