Chinese Tomatensoep


Ik heb mij altijd afgevraagd waarom ze dit soort soep Chinese Tomatensoep noemen, want bij mijn weten kwamen de tomaten niet uit China. Misschien is het door de zoete smaak of de gember.

Chinese tomatensoep

Ingrediënten:

  • 1 liter bouillon
  • 400 gram tomatenpassata
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el (rijst)azijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 5 el appelmoes
  • 1 prei, in ringetjes gesneden
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 el olie
  • 2 handen mihoen, eventueel fijngekruimeld
  • tempeh in blokjes
  • 1 -2 wortels in reepjes gesneden

Laat de bouillon tegen de kook aan komen en voeg dan de passata, tomatenpuree rijstazijn, sojasaus, ketjap, appelmoes en gember toe.Roer alles goed door elkaar.
Fruit in een koekenpan in wat olie de prei en  op een laag vuur. Roer ze dan door de soep. Proef of de soep al naar smaak is en voeg evt. meer suiker toe
Laat de soep met een deksel half op de pan op laag vuur minstens een half uurtje zachtjes borrelen.
Voeg nu de verkruimelde mihoen en de wortel toe en laat het gaarkoken.Voeg de tempeh toe.

IMG_2513

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: