Risotto Ai Finocchi


Ik had zin in risotto. Toen ik klein was, maakte de onthaalmoeder venkel altijd klaar samen met tomaat, en ik ben dat altijd een goeie combinatie blijven vinden. Vandaar dat het een venkel-tomaat risotto geworden is.

Venkel tomaat risotto

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 venkelknol in stukjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 200 gram risotto rijst
  • 500 ml bouillon, warm
  • 1 glas witte wijn
  • soja room
  • gistvlokken
  • pijnboom pitten, geroosterd
  • olie
  • verse peterselie
  • olijfolie

Verhit de olijfolie. Fruit de ui. Voeg de venkel toe en laat even stoven. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels doorzichtig worden. Voeg een deel van de bouillon aan de rijst toe en roer op middelhoog vuur tot alle vocht is opgenomen. Blijf warme vloeistof toevoegen, met scheutjes tegelijk, en roer na elke toevoeging tot het vocht is opgenomen. Voeg de room toe. Verhit al roerend tot het vocht (maar zeker niet allemaal)  is opgenomen en de rijst gaar is. Voeg de tomaten toe. Roer de pijnboompitten, peterselie en gistvlokken erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer met een restje loof van de venkel.

IMG_2466

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: