Appels! Appels! En Rabarber


Ik heb een groenten-fruit abonnement. Elke week ga ik een paar straten verder mijn wekelijkse voorraad verse bio groentjes en fruit halen. Dat is heel handig, want zo eet ik veel groenten en fruit, die bovendien in seizoen appeltjeszijn. Je moet er soms wel creatief mee zijn, want soms zitten er minder bekende groenten in. Of soms krijg je regelmatig hetzelfde, gelukkig komt dit niet zo vaak voor.

Zoals je op de groenten- en fruit kalender kan zien zijn de appels nogal veel in seizoen. Er zitten bijna wekelijks appels in mijn pakket.  Ik eet graag appels, maar na een tijdje ben ik die ook beu gegeten. Dus zoek ik allerlei manieren om ze op te krijgen: een appeltje voor de dorst tijdens de les, smoothies, vers appelsap, appelmoes, appeltaart, appelcake tot zelfs brownies. Nog steeds zijn mijn appels nog niet allemaal op. Ik hoop dan ook dat ik volgende week geen appels aan tref in mijn groentenpakket!

Terwijl ik verdrink in de appels, hebben anderen rabarber in overvloed. Xof had deze week rabarber in zijn pakket en hij wist niet zo goed wat er mee te doen, dus heb ik hem aangeboden er een taart mee te maken.

Rabarbertaart

Ingrediënten:

  • rabarber
  • citroensap
  • taartbodem
  • 1/2 tot 1 cup suiker
  • 1/4 cup arrowroot of maiszetmeel
  • snuifje zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de rabarber in stukjes. Meng ze met de suiker, arrowroot zout en citroensap. Bak de taart een half uurtje.

Lekker warm of koud.

taart

Ook mijn mama had deze week rabarber. Ze maakte er heerlijke rabarbersorbet met gember mee.

ijs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: